“IK WORD MAMA!”

Zwangerschaps- en GEBOORTECURSUS

In deze cursus bereid je je voor op de geboorte van je kind. En daarmee ook op de geboorte van een nieuwe ik, want jij wordt mama (of papa natuurlijk). Dat dit belangrijk is, blijkt nu weer in de media: Het rapport van de Stuurgroep Zwangerschap en Bevalling doet voorstellen die voor een groot deel gerealiseerd worden in de GEBOORTECURSUS: het opstellen van een geboorteplan, bezoek aan het ziekenhuis, huisbezoek en continue begeleiding. Als je intekent op deze cursus kun je doulabegeleiding krijgen tegen een sterk gereduceerd tarief.

De cursus is vooral gericht op de moeder, maar de partner, of iemand anders die jij bij de bevalling wilt hebben, wordt er in enkele lessen ook bij betrokken. Jouw/jullie wensen leg je vast in een geboorteplan dat de leidraad bij de bevalling kan zijn.

De geboortecursus is flexibel qua tijdstip en startdatum, locatie en specifieke doelgroepen.
Wil je een verkorte cursus, in je eigen woonplaats, alleen een geboorteplan opstellen of bv. een privé-sessie in het Engels, ook dan kun je bellen (06-29403849) of mailen (info@JettyKuiper.nl).
En is het niet leuk om je eigen groepje samen te stellen? Met vriendinnen, collega's of andere zwangeren uit jouw netwerk!

Inhoud van de geboortecursus


Allerlei zaken die te maken hebben met zwangerschap, de geboorte en de eerste levensfase van de baby komen in de geboortecursus aan de orde.

  • Partnerles rond ademhaling- en ontspanningsmogelijkheden en massages.
  • De fases tijdens de geboorte: voorstadium, ontsluitingsfase, uitdrijving, nageboorte.
  • Baringshoudingen.
  • Demonstratie van de draagdoek (voor het dragen van de baby, voor (Rebozo)-massage, evt. tijdens de bevalling. 
  • Een film met verschillende bevallingen.
  • Verschil tussen een thuisbevalling en in het ziekenhuis. Evt/ bezoeken van de voorlichtingsbijeenkomst in het ziekenhuis.
  • Opstellen van een geboorteplan. Een belangrijk document met jouw wensen t.a.v. de bevalling, maar na de benodigde informatie ken je niet alleen de mogelijkheden maar ook de onmogelijkheden/beperkingen.
  • Les babymassage
  • Ruimte voor vragen, wensen, ervaringen en twijfels. 
  • Het aantal partnerlessen is in overleg vast te stellen.
Prijzen staan vermeld op het aanmeldingsformulier.

De geboortecursus is op maat te maken; ben je zwanger en wil je je samen met je partner voorbereiden, dan kan de cursus in verkorte vorm plaatsvinden bij jou thuis bv. Dat kan in twee avonden, maar ook op een zaterdag. Aan de orde komen o.a. de zwangerschap tot nu toe, 
tips om de bevalling zo prettig mogelijk te doorstaan, je wensen vertaald in een geboorteplan maar er is ook aandacht voor het alternatief. Bevallen is een natuurlijk proces. Je kunt veel willen en mag veel wensen, maar soms loopt het anders. Het is goed om daar vooraf over na te denken.
Richtprijs voor een verkorte cursus ca. € 150,00.
Ben je al eerder bevallen, dan is een korte opfris-sessie, al of niet samen met een partner, meestal voldoende om daarna zelf je geboorteplan te kunnen schrijven.

Ook na de bevalling zijn er bij voldoende belangstelling bijeenkomsten waar je desgewenst op in kunt tekenen, zoals troosttips of adviezen van een babyconsulent. Wij weten dat je als verse mama, als de kraamzorg eenmaal weg, waarschijnlijk juist dan de behoefte hebt bij elkaar terecht te komen.

Kortom: De geboortecursus is een informatieve en verrassend veelzijdige cursus!

 
Realisatie Koevoet Webdiensten